diumenge, 14 de juny del 2015

CRÒNICA: SORTIDA 67 "CATÀFORA PRE-ESTIUENCA (I)"


Amb aquesta sortida deixem enrere l'enrenou de la Selectivitat i encarem l'última setmana de la primavera que ens servirà per anar-nos preparant per l'arribada de les vacances d'estiu, quan finalment tothom ja haurà acabat de recuperar les matèries pendents.

Donades les circumstàncies avui hem sortit l'Eduard i un servidor novament, però tenim esperances de que les coses millorin a partir d'ara. Així doncs hem volgut tirar cap a la senzillesa i fer un recorregut fàcil per la plana del Vallès, recuperant zones que feia molt de temps que no visitàvem.

Arrenquem quan passen cinc minuts d'un quart de deu i ens dirigim cap a la torre de Mossèn Homs i posteriorment, el bosc de Can Déu. Aquest espai ha canviat radicalment després de la ventada tant desastrosa del 9 de desembre passat; hi van caure uns 45.000 arbres. A dia d'avui ja ho han netejat pràcticament tot i el paisatge ha quedat en un estat desolador. Realment fa molta pena veure que tot allò que era fresc i ombrívol s'ha convertit en un autèntic solàrium on la ombra és difícil de trobar. 

Sembla ser que des de l'Espai Natura de la Masia de Can Déu, després de l'estiu es portarà a terme un programa de reforestació, però val a dir que l'aspecte que tots coneixíem del bosc de Can Déu tardarà molts anys a recuperar-se.

Fotografia enregistrada el passat dijous 4 de juny

Fotografia enregistrada el passat dijous 4 de juny

Quan encara era un bosc. Fotografia enregistrada el passat 20 de setembre del 2014, durant la sortida 45 del nostre grup

Deixem Can Déu perquè es vagi recuperant i agafem la pista que ens baixa cap al riu Ripoll, que també ha passat molt de temps des de l'última vegada. Un cop arribem a la fondalada girem cap amunt i ens dirigim cap a l'estimat poble de Castellar del Vallès.

Des d'allà creuem el pont de Colobrers i comencem el tram de baixada cap a Sabadell passant per Sant Pere d'Ullastre i el bosc de Togores, aquest molt més ben mantingut. Des dels camps ben groguencs contemplem el bonic paisatge de la nostra comarca amb les muntanyes que l'envolten.



Després d'aquest tram ben xulo ens retrobem amb el riu i arribem a Sabadell mala pell. Creuem uns quants carrers i semàfors no tan xulos i recuperem l'aire pur un cop sortim als plans de Mas Canals. Passem per davant del Golf el Prat i finalment arribem a Terrassa per Torrebonica a tocar del migdia.

Abans de tancar la crònica hem de dir que un cop més hem batut rècord pel què fa a la velocitat mitjana total de les sortides. En les dues següents imatges podem observar que en aquest cas la sortida 67 es queda en quart lloc a escala general, a 0.7 punts per sota del primer classificat, i en segona posició pel què fa a la temporada actual, situant-se a 0.7 també, ja que el primer rècord es troba a la ‪sortida 48 en tots dos casos, realitzada fa gairebé vuit mesos.










Ha estat doncs una sortida ben planera per passar pàgina després d'uns dies especialment durs, en un dia de sol i temperatures prou agradables per ser a les portes del solstici, que serà aquest diumenge a dos quarts i mig de set de la tarda. Al llarg de la setmana que ve possiblement farem alguna sortida més, tot just serà un petit aperitiu perquè el plat fort vindrà després del pont de Sant Joan, on començarem a combinar les sortides en BTT juntament amb altres plans ben engrescadors. Ja us ho anirem explicant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari