divendres, 1 de maig del 2015

CALENDARI DELS MKCOS: MAIG 2015


Si fa un any marcàvem un punt i seguit després de tantes setmanes sense fer cap sortida; en aquest cas només hem fet servir la tecla de l'espai. Aquest mes d'abril ens ha tornat a portar xifres molt positives, per una banda, les quatre sortides que hem fet (dues de dijous i dues de diumenge) ens han permès el retrobament amb espais tan estimats com el cim del Mont-Rodon i el poble de Vacarisses amb tot el seu voltant. La visita a Can Déu, però, no va ser tant generosa i és que el bosc s'ha convertit en un autèntic mar de troncs i branques, en el qual l'Arnau i jo vam necessitar més d'una hora per travessar-lo; segurament tardarem en tornar, esperem equivocar-nos en això que diem!

Per sort, res a veure amb la darrera sortida, el contrari. Aquest diumenge passat, amb l'Arnau i el Bernat ens vam enfilar més amunt que mai; pedalant per les dolces crestes de la Serra de l'Obac i enmig d'una boira no massa espessa vam descobrir alguns dels turons que marquen els límits més septentrionals entre Terrassa i Matadepera.

En definitiva, les quatre sortides ens deixen aquests resultats.



Situats en el mes que estem no començarem a parlar a nivell de sortides sinó més aviat de nosaltres mateixos, i és que estem a punt d'encarar un moment clau no només pel grup sinó també per les nostres vides. Aquest mes de maig l'Aleix Castro tindrà el privilegi d'obrir-nos una porta molt important; els MKCOS deixarem de ser un grup d'adolescents per esdevenir, definitivament, un grup d'adults; i això marcarà un abans i un després perquè certament, estem a punt de començar una nova etapa. Una etapa que es farà evident a partir de les dues properes temporades, els primers anys en què tots nosaltres ja serem majors d'edat i així ho serem per sempre més.

Dit això i ja posats amb les efemèrides, l'Aleix farà els divuit anys el proper dissabte 9 de maig, ell ha organitzat una festa el dia abans (divendres) on tots nosaltres hi estem convidats. L'altre aniversari que ens espera aquest mes és el de l'Arnau, que farà disset anys el divendres 29.



Altres dates rellevants són el diumenge 24, data en què a banda de celebrar-se les Eleccions Municipals també serà el Dia Europeu dels Parcs Naturals; per cert, sabíeu que el nostre parc de Sant Llorenç va ser el primer de l'estat espanyol en declarar-se Parc Natural? Doncs ja ho sabeu!


Els objectius del Dia Europeu dels Parcs són, en definitiva, els mateixos que regeixen el tarannà de la Xarxa de Parcs Naturals: treballar per la protecció dels valors naturals, agrícoles, forestals, culturals i paisatgístics del nostre entorn, fomentant l'ús públic responsable i l'equilibri territorial i ambiental dels nostres municipis.




Per parlar una mica de la organització d'aquest mes, tots sabem que ens enfrontem a una època d'examens difícil i contundent per alguns, i pràcticament la tindrem a sobre fins al començament de l'estiu. En qualsevol cas, mirarem d'anar fent els dijous i diumenges que puguem encara que només sigui per esbargir-nos que falta en farà.

Tot i que encara falten molts dies i hem de passar per molts entrebancs, ja sabeu que després de tot això ens espera un nou estiu. Per tant també es moment de començar a fer pluja d'idees i pensar en les mil coses que podem fer aquest any, ho anirem parlant!



Recuperem l'espai dedicat als GeoMKCOS aprofitant que aquest mes el Geocaching farà el seu quinzè aniversari. Durant aquest cap de setmana de tres dies es faran al voltant de cinc trobades a Catalunya per commemorar-ho. 

Fins el dia 1 de maig del 2000, la senyal de GPS que rebien els nostres receptors estava altament degradada per part del govern nord-americà, de tal manera que només estava disponible per l'exèrcit, per la resta, el marge d'error dels receptors comercials oscil·lava al voltant dels cent metres. Però a partir d'aquell dia aquella degradació es va suprimir i per tant el GPS ja es va anar obrint a la societat. Tal va ser que al cap de dos dies, el dia 3, un tal David Ulmer (ehem...) va decidir amagar una capsa a la ciutat de Portland, Oregon, als Estats Units. Va publicar les coordenades en un fòrum i al cap de tres dies, el dia 6, el catxé ja va ser trobat.

Fins a data d'avui es tenen registrats un total de 2.610.967 catxés per tot al món, per la qual cosa se'n publiquen una mitjana de vint per hora.


Nosaltres vam ser col·laboradors d'aquesta mitjana en el seu moment, ara ja fa més d'un any i mig, amb la sèrie del Mont-Rodon que avui encara està totalment dempeus i aquest mes d'abril ha rebut alguna visita més. Molta gent comenta la monotonia de la sèrie, però es veu que el catxé del cim és un bon compensador! 

Per no fer més llarg l'article us passo l'enllaç de l'últim log per si us interessa. Ara per ara la sèrie "Un Passeig pel Mont-Rodon" ja ha rebut més de cent visites! El tresor més visitat és el del cim, clarament, a més és el que té més punts favorits (6). Tot sumat, inclòs l'arxivat de la Plaça Nova, dóna un total de 980 troballes als nostres catxés.

A veure si, entre que ara que comença a venir la calor, clima ideal, i recentment s'han amagat uns quants catxés a Terrassa, quedem algun dia per fer safaris com els que fèiem a la primera temporada, que tot són èpoques!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari