QUI SOM


UNA MICA D'HISTÒRIA

Som els Macacos, un grup de joves de Terrassa aficionats a la bicicleta de muntanya.

Realitzem sortides pel Parc Natural que tenim al costat de casa, Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac. Ja en portem un bon grapat i podem explicar moltes anècdotes viscudes en mitja dècada, però abans que res volem fer-vos saber com va començar tot plegat.

Retrocedim al diumenge 23 de setembre del 2012.  Amb el curs iniciat, dues persones d'aquest grup ens vam animar per sisè any consecutiu a participar a una pedalada per la ciutat de Terrassa. Aquell, però, va ser un any diferent; a banda de nosaltres també van venir dues persones més.

Posteriorment vam baixar fins Les Fonts i vam tornar en tren. Mentre l'esperàvem vam dir de retrobar-nos el diumenge següent i anar fins el Llac Petit. A més, vam proposar-nos de crear un nou grup ciclista.

Així doncs, el diumenge 30 de setembre vam realitzar la primera sortida. Durant les setmanes següents vam fer un pas molt important, i és que encara ens mancava el nom. Entre moltes idees diverses, finalment el dijous 11 d'octubre vam prendre una decisió: ens direm "Macacos". Dos dies després va arribar la segona sortida i al cap d'un mes, el dissabte 10 de novembre, vam estrenar el primer logotip; el grup ja tenia cos i ànima.

A partir de llavors hem anat desenvolupant-nos, de mica en mica i a base de créixer, experimentar, conviure, respectar-nos i sobretot aprendre entre nosaltres. Aquests són els pilars que seguim mantenint fins el dia d'avui.

No som competidors i dubtem que ho siguem en un futur. En tenim prou, de moment amb les pedalades organitzades, on l'ambient de disputa es deixa més que notar. 

Tenim per davant un futur més que incert. No sabem què pot passar demà ni quin camí voldran seguir les nostres vides en els propers anys; volem viure el present i passar-nos-ho d'allò més bé fent un esport que ens omple de companyonia, salut i bon rotllo.TENIM TRES TIPUS DE SORTIDES

Després de cada sortida publiquem els resultats, les fotografies i la crònica en aquest blog. A més, compartim les sensacions per Twitter i Instagram.


La nostra. La més habitual. En un principi, les sortides ordinàries es realitzaven els matins de diumenge, però amb el pas del temps i la supressió de les tardes laborals el juliol de 2021, poden tenir lloc en qualsevol dia i hora de la setmana.

Sortides amb un objectiu cabdal: descobrir el territori més proper; des dels paisatges més amagats del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, fins als camins més concorreguts de la comarca del Vallès. 

Totes les sortides ordinàries segueixen una numeració per a ser fàcilment identificades i que cal no confondre amb el nombre de sortides disputades.Tal com el seu nom indica, és aquella en què participem a una pedalada, sempre de caràcter no competitiu, organitzada per una entitat esportiva. Vam estrenar-nos el 2014 amb la Falconada de Sabadell. El 2015 també vam assistir al Camí Moliner de Matadepera.Totes les entitats, famílies o colles tenen la seva tradició. La nostra és indiscutible: la sortida de Sant Esteve. La millor excusa per pair el dinar de Nadal i fer espai pels canelons del dia 26. Una sortida que inicialment consistia en ascendir el turó de Roques Blanques i baixar per la font del Janot i el llac Petit, tot i que el 2020 vàrem afegir el Mont-rodon.
EL MALLOTELS SETZE MACACOS


Altres macacos que ens han acompanyat al llarg de la història.

- Adriana Galarza

- Jan Margarit

- Jan Jover

- Marc Cornellas

- Miquel Verdaguer

- Nil Costa

- Oriol Gutés

- Pol Burgaya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari