ÍNDEX IBPL'índex IBP és un sistema de puntuació automàtic que valora el grau de dificultat d'una ruta realitzada amb bicicleta de muntanya, bicicleta de carretera, caminant o corrent.
  • L'índex s'obté calculant les dades de latitud, longitud i altura registrats per un receptor de GPS
  • Aplicant una fórmula matemàtica estandarditzada s'obté una puntuació entre 0 i infinit. Aquesta puntuació és totalment objectiva, ja que no té en compte factors subjectius com la climatologia, l'estat de forma físic o el ritme de la sessió.

Patiment o esforç= Estat de forma físic + Ritme + Condicions climatològiques + IBPÉs important no confondre el grau de dificultat d'una ruta amb l'esforç que ens suposarà realitzar-la: un índex IBP de 60 serà una ruta molt dura per una persona poc acostumada a sortir, normal per qui tingui una preparació mitjana i molt fàcil per un professional.

Tot i que per interpretar el valor és necessari el fet de comparar-lo amb d'altres, en aquestes taules podem fer-nos una petita idea del seu significat en relació a les condicions físiques en què ens trobem.


A nivell de grup, els MKCOS ens situem a una preparació física mitjana.
Per calcular l'Índex IBP no cal ser un gran matemàtic; només cal disposar de qualsevol track fet per vosaltres o descarregat d'Internet i carregar-lo des d'aquest mateix blog o des a la web oficial de l'Índex IBP. En pocs segons coneixereu quin és el grau de dificultat de la vostra ruta!


El sistema detecta automàticament com s'ha realitzat la ruta. De tal manera que la xifra pot anar acompanyada de BYC a les rutes realitzades en bicicleta, HKG a les rutes de caminar i RNG a les rutes de córrer.

També és possible obtenir l'índex IBP d'una ruta dibuixada en un mapa manualment, sempre i quan els punts de track continguin l'altura. En aquest cas l'índex anirà acompanyat de les sigles DRW. Tanmateix, l'índex obtingut no tindrà la mateixa fiabilitat.
  • Llegeix aquest article per saber-ne més (click)
  • Web oficial de l'Índex IBP (click)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari