EL RESUM DE LA TEMPORADA

dilluns, 9 de setembre de 2013

GEOMKCOS: Un Passeig pel Mont-Rodon

Els GeoMKCOS ja fa dies que estem preparant una nova sèrie de catxés per instal·lar al turó del Mont-Rodon, força emblemàtic per nosaltres a part del de Can Candi (Turó de les Roques Blanques), i aquesta setmana anirem a amagar-los. Us penjo aquí la descripció global de tots els catxés:

PRESENTACIÓEls MKCOS (Macacos) som un grup de joves nascuts entre el 1997 i 1998, creat el setembre del 2012 i aficionat a la bicicleta de muntanya. Ens dediquem a fer sortides per la comarca i de moment portem una mitjana de trenta quilòmetres per sortida aquest any.

Llavors aquest 2013 hem conegut aquest esport-joc que s'interrelaciona molt bé amb el que nosaltres fem, i així doncs ens hi hem endinsat de ple i hem format els GeoMKCOS, un nom adaptat al Geocaching.

No tots els del grup són geocatxers, ja que alguns no els hi ha agradat tant com els altres. Els MKCOS que formen part dels GeoMKCOS som: verdagame (Eduard), samperist (Marc), uanxufree (Arnau) i aleix.castro17 (Aleix).

I dit i fet, després d'un estiu on hem après molt amb el Geocaching, abans de començar el curs i una nova temporada carregada de noves sortides en bicicleta, estrenem una nova sèrie de catxés que passa per un turó força emblemàtic per a nosaltres i també segur per molta més gent, el Mont-Rodon.

LA SÈRIE: UN PASSEIG PEL MONT-RODON

Hem instalat un total de deu catxés al voltant d'aquest turó que ressegueixen el camí que recorre fins al cim. En aquest cas, hem fet una volta circular per la franja sud a través del camí que surt de Can Solà del Racó i arriba fins a la carretera de Castellar, però molt abans hi trobem el camí de l'Avinguda de Can Font que surt de l'urbanització de Can Font i arriba fins al cim. 
Hi ha moltes maneres d'arribar al Mont-Rodon però nosaltres us recomanem sortir des del carrer del Xiprer de Can Solà del Racó i arribar al primer catxé de la sèrie on podeu decidir entre continuar recte (més llarg i menys pendent) o girar a l'esquerra i pujar directament (menys llarg i més pendent) encara que la sèrie continuï fins on connecta amb el camí de l'Avinguda de Can Font. 

Aquesta ruta és apta per a totes les edats i es pot fer en bicicleta. 

Aquí teniu el track de la ruta:
Us hem afegit uns quants punts de referència perquè us sigui molt més fàcil i entenedor l'accés al turó.

EL MONT-RODON

El Mont-Rodon és el turó de 618 metres d’altitud que fa de frontera entre els termes municipals de Matadepera i Castellar del Vallès. És un cim de forma arrodonida (d'aquí li ve el nom) i des de dalt es pot presenciar una molt bona vista miris on miris. 
En la seva vessant sud, hi podem veure feixes de conreu i dues barraques de vinya construïdes amb pedra seca. Tant les feixes com la barraca formen part dels darrers testimonis de construccions d’ús agrari d’aquestes característiques que resten dempeus a Matadepera. 

A diferència de les seves poblacions veïnes, a Matadepera hi ha identificades poquíssimes barraques. Les quatre més importants i conegudes es concentren als Rossos i el Mont-Rodon, dues muntanyes dedicades a l'agricultura ja des d'època romana i que, entre el segle XVIII i principis del XX, també van estar dedicades activament a la vinya, dins de les finques de Can Solà del Racó i Can Gorina.
L´única barraca rehabilitada recentment és la dels Rossos, que va comptar amb el suport del grup de Recerca de la Pedra Seca de Castellar del Vallès.
També hi han altres dues construccions de pedra seca, però completament enrunades. Una està a la vessant de llevant de les Roques Blanques, confosa entre uns antics marges. I l'altra, recolzada en blocs de roca, es troba a la finca de Can Garrigosa, al costat també d'unes feixes.Al Mont-Rodon, les dues barraques són de planta circular. La que presenta millor estat de conservació té l’obertura d’entrada orientada a migdia, la llinda de la porta és d’un sol bloc i la coberta és de falsa volta. Aquesta sèrie no passa per la zona de les barraques ni dels forns de calç que la vessant sud de la muntanya ens ofereix, però en una altra ocasió us recomanem que ho aneu a visitar. Fins i tot també podreu trobar un parell de catxés que es troben en aquests forns. Podeu visitar el següent enllaç per a més informació: 

Hi ha molts camins per arribar al turó i de tota mena. En el mapa del Geocaching es poden veure, difícilment de confondre'ls. 

Aquesta zona entre els termes de Matadepera i Castellar del Vallès és bastant pobre en catxés i és per això que ens hem decidit en aquesta muntanya per fer-ho. 

SOBRE AQUEST CATXÉ DE LA SÈRIE

És un catxé, com tots els altres, de tamany micro. El qual el seu contingut original és el següent:

-LOGBOOK (dues pàgines)
-CERTIFICAT FTF

En aquesta zona no hi acostuma a passar molta gent, no cal dissimular tant com a la ciutat. Quan acabeu la visita al catxé, deixeu-lo al seu lloc i ben tapat (tant com la tapa com els elements que l'amaguen).

Esperem que gaudiu molt d'aquesta visita al Mont-Rodon, segur que us encantarà.

Segurament aquest últim apartat "SOBRE AQUEST CATXÉ DE LA SÈRIE" tindrà alguna diferència depenent de cadascun dels catxés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari